BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elektromos autókat gurít szalonjaiba a Porsche

2019-ben jelennek meg Porsche első tisztán elektromos, Mission E típusú járművei.

Várhatóan 2019-ben jelennek meg Porsche szalonjaiban az első tisztán elektromos, Mission E típusú autói - jelentette be Oliver Blume a gyártócég elnöke, aki elmondta azt is: a típusban olyan funkciók is megjelennek majd, amelyek lehetőséget adnak a járművön belüli internetcsatlakozásra, vagy éppen az autón belüli vásárlások lebonyolítására. Így a sofőr bármikor frissítheti az autója rendszerét, ha szükségesnek érzi azt - mondta.[caption id="" align="alignleft" width="600"]Kép: autocar Kép: autocar[/caption]

A Porsche Mission E további nagy előnye lehet, hogy azok önvezető technikával jelennek meg. Az elnök ezzel kapcsolatban megerősítette: az autóban négyes szintű, vagyis a forgalmi helyzetek zömében könnyedén helyt álló önvezető technika dolgozik majd, azonban az nem valószínű, hogy a gyártó a jövőben a teljesen önvezető rendszerek fejlesztésének irányába mozdul el.

Emellett az is bizonyos, hogy Blume bejelentése ugyan újdonságnak számít, az mégsem jelent áttörést az autópiacon. A járműrendszerek autóból való frissítése ugyanis először a Tesla Model S villanyautók esetében jelent meg. (Az amerikai autógyártó cég egyébként azóta több más fejlesztésen is túlvan, például az övék lehet a világ legbiztonságosabb autója.)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.