BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó negyedévet zárt az Orbis

Stabil a teljesítménye és továbbra is fenntartható a növekedése az Orbis S.A.-nak. Ezt Gilles Clavie a cég elnök-vezérigazgatója nyilatkozta.

„Az idei év eleje az évek óta tartó stabil teljesítményünk folytatását mutatta. A régió valamennyi munkatársa erőfeszítésének és összehangolt munkájának köszönhetően, továbbra is a fenntartható növekedésünket építjük” – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis S.A. elnök-vezérigazgatója.

[caption id="" align="aligncenter" width="800"]Kép: Orbis Kép: Orbis[/caption]

Az Orbis által gyakorolt aktív revenue management és az egész régióban tapasztalható kedvező makrogazdasági környezet lehetővé tette, hogy növekedjenek a működési mutatók: +9,5 százalékosos RevPAR növekedés az előző év időszakához képest, köszönhetően az átlagos szobaár (+3,0 százalék) valamint a foglaltság (+3,5 százalékpont) emelkedésének egyaránt. 2017 első negyedévében az Orbis forgalma 4,4 millió Euróval emelkedett (+7,6 százalék) 62 millió Euróra.

A magasabb bevétel párosulva a költségek folyamatos monitorozásával, a személyi költségek nagy nyomása ellenére egy +10,7 százalékos EBITDAR emelkedést eredményezett összevetve a tavalyi év vonatkozó negyedévével. A Csoport EBITDA eredménye 2017 első negyedévében 8,9 millió Euró, ami egy +43,6 százalékos emelkedés a korábbi év hasonló időszakához képest, melyet pozitívan befolyásoltak a végrehajtott szálloda-visszavásárlási tranzakciók. Nagyon elégedettek vagyunk a 2017-es első negyedéves teljesítménnyel, azonban figyelembe kell venni, hogy az első negyedév természetéből adódóan nem főszezon a szállodaiparban és egyben a legalacsonyabb negyedéves aktivitást jelenti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.