BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megdöntötte saját rekordját a Tesla

Az elektromos autók fejlesztésére és gyártására szakosodott Tesla negyedéves jelentése szerint az idei év első három hónapjában rekordszámú, összesen 25 ezer gépjárművet szállított ki vevőinek. Ez hetven százalékkal magasabb, mint a tavalyi első negyedévben. A BBC közlése szerint a Tesla 13450 darabot az S, 11550 darabot az X modellből szállított le.

[caption id="" align="aligncenter" width="1024"]A Tesla 3-as modellje kaliforniai bemutatóján. Fotó: Wikipedia/Steve Jurvetson A Tesla 3-as modellje kaliforniai bemutatóján. Fotó: Wikipedia/Steve Jurvetson[/caption]

A hír kellemes meglepetést jelent a Teslának, amely a tavalyi utolsó negyedévben produkciós problémák miatt kénytelen volt hét százalékkal csökkenteni az S és az X modellek gyártását, valamint jó hír a befektetőknek is, akik már az új, 3-as Tesla modellt várják. Ezzel kapcsolatban a múlt héten a kínai Tencent komoly lökést adott a Tesla részvényeknek, miután a kínai dotkomcég kerek öt százalékos részesedést vásárolt az amerikai autógyártóban, nem kevesebb, mint 1,8 milliárd dollárért.

A 3-as modelltől sokat vár a Tesla: a középkategóriás autó lesz a cég első igazán széles körben elérhető járműve. Elon Musk, a Tesla alapító-tulajdonosa szerint ugyanis az új modell lényegesen olcsóbb lesz mint a korábbiak, hiszen „csak” 35 ezer dollárba kerül majd, szemben a jelenleg elérhető modellek 70 ezer dolláros alapárával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.