BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cserbenhagyták az Apple-t az iPhone-vásárlók

Kevesebb iPhone kelt el az elmúlt negyedévben, alig ötvenmillió darab talált gazdára. Szakértők szerint a vásárlók a szeptemberre ígért új készüléket várják.

Meglepetésre csökkent az iPhone vásárlók száma az elmúlt negyedévben: az Apple közlése szerint kerek egy százalékkal kevesebb készülék kelt el, összesen 50,76 millió darab. Ugyanakkor a technológiai óriáscég nyeresége szépen nőtt: 11,03 milliárd dollárra. A forgalom összességében 4,6 százalékkal emelkedett, 52,9 milliárd dollárra, igaz a piaci várakozások legalább 53 milliárd dolláros forgalmat vártak az Apple-től. (Közben a Huawei pedig alig győzi eladni az okostelefonjait.)

A befektetők nem igazán örültek a friss számoknak, a New York-i zárás után két százalékkal esett az Apple részvényeinek árfolyama. Ugyanakkor az iPhone eladások viszonylagos visszaesése elemzői vélemények szerint nem feltétlenül rossz jel, inkább arra utal, hogy sok Apple-vásárló a szeptemberre beharangozott új készüléket várja, az iPhone-ok elindításának tizedik évfordulójára a legtöbben jelentős újdonságok bevezetését jelentik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.