BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csővezeték szállítja a sört a metálfesztiválra

Különösen nagyfogyasztók a németek nemzeti italából a Wacken mellett rendezett metálfesztivál látogatói, ezért a fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy csővezetéket építenek ki amelyen keresztül fennakadás nélkül sörrel láthatják el a bulizókat.

Átlagosan 5,1 liter sört fogyaszt el egy látogató a németországi Wacken városka mellett évente megrendezett metálfesztiválon, ( a napi átlag magasabb mint az Oktoberfeszten, ahol 3,1 liter az átlagos teljesítmény) ahol naponta így 400 ezer litert gurítanak le a résztvevők a torkukon. Ezt a mennyiséget minden áldott napon nyolcezer hordóval nyolcvan teherautó szállítja a bulizóknak. A fesztivál vezetősége ezért úgy döntött, hogy idén más megoldást választanak: csővezetéket fektetnek le, amelyen keresztül zökkenőmentesen és forgalmi terhelés nélkül láthatják el a szomjas torkú vendégeket.

Az egymillió eurós befektetés bőven megéri a szervezőknek, mivel számításaik szerint már az első évben megtérül a beruházásuk. A teherautók ugyanis komoly károkat okoztak a földutakban és a fesztivál helyszín talajában, amelyet több százezer euróért kellett rendeznie minden évben a fesztiválszervezőknek.

A Wacken melletti rendezvény a világ legnagyobb heavy-metál rendezvénye, immáron húsz éve kerül minden évben megtartásra. Az 1850 fős lélekszámú települéást ilyenkor a világ minden tájáról érkező nyolcvanezer fesztiválozó szállja meg. Az idei fesztiválon olyan nevek lépnek fel, mint a Volbeat, az Amon Amarth, a Kreator, az Accept és a Megadeth.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.