BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korlátlan mobilnettel törne előre a Telenor

A Telenor Magyarország megfordította a tarifacsomagok logikáját és olyan csomagokat vezetett be, amelyek normál használat mellett korlátlan belföldi mobilinternet-elérést biztosítanak

A Telenor Magyarország, a Telenor Csoportban és Magyarországon is elsőként, megfordította a tarifacsomagok logikáját, és olyan csomagokat vezetett be, amelyek normál használat mellett korlátlan belföldi mobilinternet elérést biztosítanak – jelentette be Alexandra Reich, a Telenor Magyarország vezérigazgatója egy hétfői sajtótájékoztatón. (Egykor az ügyfelek még arra is figyeltek, hogy a spórolás érdekében például csúcsidőszakon kívül telefonáljanak). Elképzelhető, hogy a szolgáltatók eléje akarnak menni a Digi őszi piacra lépésének, amely a szakmai körök szerint várhatóan folytatja korábbi stratégiáját, tehát rendkívül alacsony árakkal bombázza a piacot, ráadásul a Digi várhatóan épp a mobil adatkommunikációban akar hasítani.

Forrás: AFP

Az is valószínű, hogy a Telekom keddi sajtótájékoztatóján is a piac szempontjából meghatározó lépést jelentenek be. Mindenesetre a Telenor vezérigazgatója azzal indokolta lépésüket, hogy Magyarországon bár jelentős az okostelefonok aránya, az adatforgalom szintje azonban viszonylag alacsony. A Telenor ezzel akar hozzájárulni ahhoz a célhoz, hogy Magyarország minél előbb digitális országgá váljon.

A cég ezúttal nem csak a mobilinternet korlátját bontotta le, de eközben – az új tarifacsomagnál – eltörölte a szokásos kétéves hűségidőt. (Azt az idő intervallumot, amit a kormányzat épp most kíván egy évre csökkenteni, és aminek a távközlési cégek többsége nem örül.).

A mobilinternethez elengedhetetlen az alapinfrastruktúra. A Telenor Magyarország 2016 és 2017 években több mint 12 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésre és a beruházások révén a nagyvárosok mellett több mint 2700 hatezer fő alatti településre juttatja el a széles sávú mobilinternetet. A vezérigazgató eközben hangsúlyozta, hogy pénteken hackertámadás érte a cég hálózatát, amitől a helyzet magaslatán álló csaptuk végül is megvédte a céget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.