BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fellélegezhetnek Londonban: nem drágulnak már annyira a lakások

Öt év után először enyhült az ingatlanár-emelkedés a brit fővárosban – jelenti a Bloomberg.

Öt év után végre fellélegezhetnek azok, akik londoni lakás után kutakodnak – az árak ugyanis 2012-óta gyors ütemben növekedtek, most azonban a drágulás megtorpanni látszik – jelenti a Bloomberg. Az árak mérséklődése többek között a Brexit okozta bizonytalanságnak tudható be – írja a lap.

A lakásárak májusban 3,3 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbihoz képest, egy év alatt viszont 13 százalékos növekedést regisztrált a Hometrack ingatlankutató cég.

„A Brexit-tárgyalások és annak gazdaságra gyakorolt hatásának bizonytalansága miatt úgy véljük, a következő három év alatt az ingatlanáraknak összhangban kell lenniük a kereslettel” – mondta Richard Donnell, a Hometrack vezetője.

A londoni háztartások árai egyébként 2009 óta majdnem megduplázódtak – emlékeztet a Bloomberg. A brit főváros lakói így átlagos bruttó fizetésük 14,2 szeresét költik ingatlanvásárlásra, amely dupla annyi, mint az ország átlag.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.