BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Üzembe helyezték az Alteo depóniagázos erőművét

Az Alteo kizárólagos tulajdonában lévő Altsolar Kft. csaknem 300 millió forintos beruházásában megépített debreceni depóniagázos erőműve augusztus elseje óta üzemszerűen működik.

Az Alteo kizárólagos tulajdonában lévő Altsolar Kft. csaknem 300 millió forintos beruházásában megépített debreceni depóniagázos erőműve augusztus elseje óta üzemszerűen működik. A 499 kilowatt névleges teljesítményű kiserőmű a debreceni hulladékkezelő és hulladéklerakó telepen keletkezett depóniagázt hasznosítja.

A kiserőmű támogatott áron értékesíti az megtermelt villamos energiát a kötelező átvételi rendszerben. Az új erőmű – a nyíregyházi, és a másik debreceni erőmű mellett – az Alteo-csoport harmadik depóniagázt hasznosító egysége. Működése során évente 15 000 tonna széndioxiddal egyenértékű üvegházhatású gázt semlegesít az erőmű azzal, hogy azt átalakítja értékes villamos energiává. Az Alteo részvényeinek árfolyama tegnap 1,1 százalékos emelkedést követően 4650 forinton zártak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.