BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már Kínában gyártják a népszerű utasszállító repülőgépet

Megkezdődött az Airbus európai repülőgépgyártó A330-as repülőgépeinek összeszerelése az észak-kínai Tiencsinben.

A kínai városban gyártják 2008 óta az Airbus A320-as repülőgépeit is. Tervek szerint az A330-as típusból kezdetben havi egy készül, majd később havi kettő. Értesülések szerint az Airbus nagy riválisa, az amerikai Boeing is tervezi repülőgépgyár létrehozását Kínában, ahol a Boeing-737-esek készülnének.

A kínai Tiencsinben megkezdték az Airbus A330-as repülőgépek összeszerelését
Forrás: AFP

Az A330-as az Airbus repülőgépgyár szélestörzsű, nagy kapacitású, közepes és hosszú távú utakra tervezett utasszállító repülőgépe, amely elsősorban a Boeing 777-nek konkurencia.

A Boeing azzal számol, hogy Kína a következő húsz évben ezermilliárd dollárt költhet kereskedelmi repülőgépek vásárlására. Az ázsiai ország ebből a pénzből 7200 repülőgépet vehetne listaáron számolva. Az összeg akkora, mint Ausztrália tavalyi hazai összterméke (GDP).

A Boeing globális előrejelzése szerint a következő húsz évben 41 ezer új repülőgép értékesítésére lehet számítani hatezer milliárd dollár listaáron számolt értékben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.