BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyon jó augusztusa volt az ingatlanpiacnak

Kiugró forgalmat hozott az idei augusztus az ingatlanpiacon, mivel országosan összesen mintegy 13 787 ingatlan-adásvétel bonyolódott le.

Kiugró forgalmat hozott az idei augusztus az ingatlanpiacon, mivel országosan összesen mintegy 13 787 ingatlan-adásvétel bonyolódott le – közölte a Duna House legfrissebb havi tranzakciószám-becslésében. Ebből kiderült, hogy a múlt havi adatoknál egyedül a május volt árnyalatnyival erősebb, illetve a március közelítette még meg a mostani szintet. Tavaly ugyanekkor összesen 11 814 darab tranzakciót becsült a Duna House, amely a mostaninál csaknem 17 százalékkal volt gyengébb érték.

Forrás: MW

A jelenlegi adatok kapcsán kijelenthető – áll a becslésben –, hogy az idei a becslés hatéves történetének legerősebb augusztusi hónapja volt. A leggyengébb, 2013-as évben előfordult, hogy ugyanebben az időszakban majdnem feleennyi ingatlan cserélt csupán gazdát. A becslés hozzáteszi: ez ideig 2017-ben – a számítások szerint – 101 404 adásvétel történt országos szinten, ami 1 százalékkal marad el a tavalyi azonos időszaktól.

Igaz, 2016 első fele kiemelkedő volt, majd kissé visszaesett, idén azonban a szezonalitásnak megfelelően emelkednek a számok, amely, ha így folytatódik, egész éves viszonylatban erősebb lehet a tavalyinál, vagyis a válság utáni legkiemelkedőbb esztendő lehet. Az ingatlanpiaci folyamatokat persze kissé fel is lehet gyorsítani. A Balla Ingatlan nemrég felhívta a figyelmet: az ingatlanpiac jelenlegi körülményei között a legnagyobb mértékben az árazástól függ egy ingatlan eladásának sebessége.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.