BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapest több pontján is változik a közlekedési rend

2017. október 15-től az M3-as metróvonal északi szakaszán novemberben kezdődő felújítás előkészítési munkái miatt, a metrópótló buszok haladásának biztosítása érdekében két fontos változás lép életbe a közúti forgalmi rendben – tájékoztat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A változások értelmében a Nyugati téren megszűnik a Bajcsy-Zsilinszky útról a Nagykörútra, illetve a Nagykörútról a Bajcsy-Zsilinszky útra történő balra kanyarodási lehetőség, az Üllői úton a Népligetnél pedig új jelzőlámpás csomópontot építenek ki. Vasárnap a kisebb forgalmú reggeli órákban, a metró üzemkezdetétől körülbelül 8 óráig az M3-as metró nem közlekedik, helyette pótlóbusz viszi az utasokat a teljes metróvonalon – tájékoztatott sajtóközleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

Fotós: Kallus György

Közúti forgalmi változások a Nyugati téren és a Népligetnél

Eszerint a metrópótló buszok útvonalának két pontján, a Nyugati téren és az Üllői úton október 15-től a buszok haladását segítő ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be, amely a metróvonal északi szakasza felújításának teljes ideje alatt, várhatóan egy évig érvényben marad.

A Nyugati téren a metrópótló autóbuszok nem a felüljárón, hanem azzal párhuzamosan, de szintben haladnak át a Váci utat és a Bajcsy-Zsilinszky utat összekötő csomóponton, ezért ideiglenesen megszűnik a Bajcsy-Zsilinszky útról a Szent István körútra, a Margit híd irányába, illetve a Teréz körútról a Bajcsy-Zsilinszky útra, a belváros irányába való balra kanyarodási lehetőség.

A metrópótló autóbuszok az Üllői út helyett egy szakaszon a Népligeten keresztül közlekednek majd. Az Üllői út és a Borbás Vince sétány találkozásánál a metrópótló autóbuszok balra, az Üllői útra történő kihajtásának elősegítése érdekében új jelzőlámpás csomópontot építenek ki, a Hazslinszky Frigyes sétánynál pedig új gyalogátkelőhelyek épülnek – áll a közleményben.

Az M3-as metró pótlása október 15-én reggel

Október 15-én az első járatindulástól körülbelül reggel 8 óráig az M3-as metró teljes vonalán pótlóbusz közlekedik a metró helyett, M3-as jelzéssel, a metró vonalát és megállóhelyeit követve. Ezért az első metrószerelvény Kőbánya-Kispest felől Újpest-Központ felé 7:42-kor, Újpest-Központ felől Kőbánya-Kispest felé pedig 8:22-kor indul. A teljes vonalas pótlásra a november elején kezdődő rekonstrukció előkészítő munkáinak elvégzése miatt van szükség.

https://www.vg.hu/vallalatok/dontott-bkk-igy-valtozik-kozlekedes-metrofelujitas-miatt-637235/

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.