BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érdemes vigyázni a gyanúsan olcsó parfümökkel

Két és fél év alatt több mint százezer üveg illegálisan árusított parfümöt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az utánzatok a vásárlók egészségét is veszélyeztethetik – írja a Magyar Idők.

Két és fél év alatt több mint százezer üveg illegálisan árusított parfümöt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A tételek legnagyobb része hamisítvány volt és rendszerint a Távol-Keletről érkezett. Az utánzatok a vásárlók egészségét is veszélyeztethetik: káros vegyi anyagokat, de akár állati vizeletet is tartalmazhatnak – írja keddi számában a Magyar Idők.

Forrás: AFP

Az illatszerek hamisítása mind népszerűbb illegális foglalatosság az adóhivatal tapasztalata szerint. A hamisítványokat ugyanis minimális befektetéssel lehet előállítani, ahogyan az értékesítés sem túl költséges, az elérhető haszon ellenben hatalmas lehet. Egyre gyakoribb, hogy a hamis kozmetikai termékek szinte megtévesztésig hasonlítanak az eredetire, így a vevő alappal hiheti, hogy valójában márkás portékát vásárol, csak éppen kivételes szerencséje van. Az alacsony ár azonban mindenkor figyelmeztető – hangsúlyozta a lapnak a NAV.

Egyes vizsgálatok szerint jobb esetben némi illat­anyaggal ellátott víz lötyög az üvegcsékben, rosszabb esetben viszont állati eredetű vizeletet vagy káros hatású vegyi anyagokat is tartalmazhat a fiola.

A legnagyobb probléma tehát az, hogy a hamis parfümök használata veszélyt jelenthet az egészségre, hiszen nem tudható, hogy az ilyen termék milyen összetevőkből készültek – jegyezték meg a NAV-ban.

Az elmúlt két és fél évben összesen 112 ezer üveg illegálisan értékesített parfümöt vont ki a hatóság a feketepiacról, ezek együttes értéke bőven meghaladta a nyolcszázmillió forintot. A lefoglalt parfümök szinte kivétel nélkül hamisítványok voltak, és rendszerint a Távol-Keletről érkeztek. A hatósági hálón fennakadt hamis árut összetörik, bezúzzák, elégetik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.