BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy paksi érdekelt is segít a török erőmű megépítésében

A GE Steam Power Systems nem csupán a Paks II. turbinaszigetére kiírt tenderen próbál szerencsét, de az első török atomerőmű megépítésében is aktív szerepet vállal.

A GE Steam Power Systems gyárthatja és szállíthatja a turbinaszigeteket az első török atomerőmű számára. A Büyükeceli városban épülő Akkuyu Atomerőmű 5 millió háztartás számára állít majd elő tiszta, CO2 semleges elektromos energiát – írja a cég sajtóközleményében, hozzátéve, hogy a projekt keretében négy turbina-generátor szettet szállítanak elő az erőmű építéséhez.

Mivel a fővállalkozó Rosatom ugyanazt a VVER 1.200 típusú atomreaktort telepíti majd az Akkuyu Atomerőműbe, mint Paks II-be, a megbízással a GE kiemelkedő technológiai előnyre tesz szert az ARABELLE turbinatechnológia orosz reaktorokhoz történő adaptációjában.

Érdekesség, hogy a GE indult a Paks II. turbinaszigetére kiírt tenderen is, amelynek eredményhirdetése év végéig várható Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgató-helyettesének hétfői közlése szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.