BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább csökkent a Nike profitja

Kilenc százalékot esett az előző negyedévhez képest a Nike profitja a novemberrel záruló negyedévben. Az észak-amerikai piacon komoly visszaesést produkált az amerikai sportszergyártó.

A Nike amerikai sportszergyártó profitja ugyan 9 százalékkal kisebb lett a november végével záródott negyedévében az egy évvel korábbinál, de így is felülmúlta az elemzők által vártat. A november végével zárult három hónapban az adózott eredmény 767 millió dollár, részvényenként 0,46 cent lett az egy évvel korábbi 842 millió dollár, részvényarányosan 50 cent után. Szakértők kisebb, 40 cent részvényarányos eredményre számítottak a negyedévre.

A cég bevétele 8,18 milliárd dollárról 8,55 milliárd dollárra nőtt, szintén felülmúlta az elemzői várakozásokban szerepelt 8,39 milliárd dollárt.

Forrás: AFP

A Nike európai, közel-keleti és afrikai eladásai 19 százalékkal 2,13 milliárd dollárra nőttek, az ázsiai és csendes-óceáni térségben, valamint Latin-Amerikában az együttes eladás 6 százalékkal 1,29 milliárd dollárra emelkedett. Kínában is sikerült növelni az értékesítést, 16 százalékkal 1,27 milliárd dollárra.

A Nike eladásai az észak-amerikai piacon ugyanakkor 5 százalékkal, 3,49 milliárd dollárra csökkentek.

A Nike cipőeladásból származó negyedéves bevétele 4 százalékkal 5,03 milliárd dollárra nőtt, a ruházati termékek értékesítése 9 százalékkal 2,76 milliárd dollárra emelkedett, a kiegészítő sporttermékeké viszont 6 százalékkal 326 millió dollárra csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.