BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dél-Korea válaszol az amerikai importvámra 

Dél-Korea panaszt nyújtott be a WTO-hoz a napelemekre kivetett magas amerikai importvámok miatt, másfelől a hazai gyártóit támogatni is kívánja, mert nagy érvágást jelent a dél-koreai cégek számára az amerikai intézkedés – mondta a szöuli kereskedelmi, ipari és energiaügyi minisztérium energiaipari osztályának a vezetője.

Park Won-ju, a szöuli kereskedelmi, ipari és energiaügyi minisztérium energiaipari osztályának a vezetője közölte, hogy

a minisztérium azzal párhuzamosan, hogy panasszal él a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) az Egyesült Államok által bevezetett magas importvámok miatt, megkeresi a módját a hazai gyártók támogatásának is az eléjük emelt nehézségek leküzdésében.

Az amerikai importvámok bevezetése ugyanis nagy érvágást jelent a dél-koreai napelemgyártó vállalatoknak – mondta.

Forrás: AFP

Dél-Korea a megújuló energiaforrások részarányát a 2016-os 7 százalékról 20 százalékra tervezi emelni áramfogyasztásában 2030-ig.

A napenergia az egyik legfontosabb környezetbarát energiaforrás. A kormány ezért egyszerűsíteni kívánja a napelemfarmok létesítésének szabályozását és keresi a lehetőségeket jövedelmezőségük javítására is

- jelentette ki Park Won-ju vállalati vezetőkkel folytatott megbeszélésén. Ha a dél-koreai vállalatok át tudják vészelni a mostani nehézségeket, az egyúttal hozzájárul nemzetközi versenyképességük javításához is – tette hozzá.

A minisztérium adatai szerint a dél-koreai cégek tavaly 1,3 milliárd dollár értékben exportáltak napelemeket az Egyesült Államokba, ezzel a harmadik helyet érve el Kína és Malajzia után.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.