BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fennakadásokat okoz a kemény téli idő a közlekedésben

Az ország nagy részén a téli időjárás nehezíti a közlekedést – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Éjszaka az ország nyugati és déli részén helyenként öt-tíz centiméter friss hó hullott, a meteorológiai előrejelzések szerint napközben további, hasonló mennyiségű csapadékra lehet számítani – közölte Mukics Dániel.

Hófúvás miatt Zala és Vas megyére másodfokú (narancs) riasztást adtak ki. A havazás és hófúvás elsősorban a Dunántúlt érinti, de az ország más részein is előfordulhatnak rendkívüli időjárási helyzetek.

Egy autó halad a behavazott úton
Forrás: MTI/Sóki Tamás

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében több alsóbbrendű utat le kellett zárni, de egyik megyében sincs elzárt vagy megközelíthetetlen település. Tolna megyében a 61-es és a 65-ös, Veszprém megyében pedig a 82-es úton súlykorlátozást vezettek be, a 7,5 tonnánál nehezebb járművek ezeken a szakaszokon nem közlekedhetnek. A horvát hatóságok a barcsi és a letenyei határátkelőn nem engedik be a kamionokat. A közműellátásban sehol nincs zavar.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.