BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megduplázta profitját a Metro

Bővülő kelet-közép-európai forgalmának köszönhetően megduplázta, 232 millió euróra növelte adózott nyereségét az évzáró negyedévben a Metro.

A Magyarországon is aktív, 13 áruházat üzemeltető német kereskedelmi lánc teljes forgalma 0,2 százalékkal 10,1 milliárd euróra bővült. Ezen belül a nagykereskedelmi üzletág 2,3 százalékos pluszt mutatott fel, 8,1 milliárd eurós forgalmat bonyolított le.

A Real kiskereskedelmi hálózat eladásai eközben fél százalékkal kétmilliárd euróra estek vissza. Olaf Koch elnök rámutatott arra, hogy az év végén a munkanapok száma csökkent az egy évvel korábbihoz képest, s ez torzította a számokat. Kiemelte az online forgalom dinamikus, 45 százalékos növekedését is, az internetes rendelések már az összes eladások 2 százalékát teszik ki. A folyó üzleti évre adott forgalombővülési várakozásukat enyhén felfelé, legalább 1,1 százalékosra korrigálták. Az EBITDA szintjén 10 százalék körüli eredményjavulást várnak. A jelentésre az árfolyam nem reagált.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.