BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rácáfolt a várakozásokra az UniCredit

Az utóbbi évtized legnagyobb nyereségét könyvelhette el a mérlegfőösszegét tekintve legnagyobb olasz bank a tavalyi negyedik negyedévben.

Az UniCredit csütörtökön közölte, hogy a december 31-el végződött negyedévben nettó nyeresége elérte a 801 millió eurót. Ez jelentősen túlszárnyalja az elemzők 523 milliós várakozását.

A tavalyi év egészében az olasz pénzintézet az egyszeri tételeket nem számolva 3,7 milliárd euró profitot termelt 19,6 milliárd eurós bevétel mellett. Az egyszeri tételekkel – így a lengyel Pekao Bank és a Pioneer eszközkezelő értékesítésével – együtt számolt nyereség 5,5 milliárd euró volt, több az 5,2 milliárd eurós elemzői várakozásoknál.

Forrás: AFP

Az UniCredit tőkemegfelelési mutatója (Core Capital Ratio) 13,02 százalékra javult. Az utóbbi öt évben először osztalékot fizet részvényeseinek a bank, a vállalatvezetés tervei szerint részvényenként 32 eurócentet.

Jean-Pierre Mustier, az UniCredit vezérigazgatója közölte, hogy idén a bank nyeresége a 3,7 milliárd és 4,7 milliárd euró közötti sávba várható.

A vártnál jobb gyorsjelentésnek köszönhetően az UniCredit árfolyama emelkedik a milánói tőzsdén, csütörtök kora délután 2,98 százalékos pluszban, 17,98 eurón forogtak a részvények, napi maximuma eddig 18,15 euró volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.