BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Razziáznak az ellenőrök az ünnep előtt

Idén is kiemelt ellenőrzéseket tart a fogyasztóvédelem a húsvét előtti hetekben, melynek során többek között a slágertermékekre fókuszálnak.

A korábbi évekhez hasonlóan a kiemelt ünnepi időszakokban fokozott ellenőrzéseket folytat a budapesti kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága. A húsvétot megelőző két hétben tartott vizsgálatok leginkább a csokoládék, sonkák valamint a húsvéti szokásokhoz kapcsolódó „slágertermékek” és az azokhoz köré épülő szolgáltatások vizsgálatát jelentik.

Forrás: AFP

Az idei ellenőrzések során elsősorban a széles fogyasztói tömegeket vonzó nagy áruházláncok, bevásárlóközpontok üzleteire, hiper- és szupermarketekre, élelmiszerüzletekre, műszaki üzletekre, ruha- és divatáru üzletekre koncentrálnak a fogyasztóvédelmi ellenőrök. Ahogyan azonban más ünnepi időszakban is lenni szokott, a szakemberek jelen lesznek a nagyobb kültéri kitelepüléseken, vásárokon és piacokon is.

Az ellenőrzéseken a fogyasztóvédelem azt vizsgálja, hogy a kereskedők megfelelően feltüntették-e az árakat a termékeken, de azt is ellenőrzi, hogy a pénztárnál valóban azt az árat számítják-e fel, ami a terméken, a polcon vagy az akciós újságban szerepel.

Az ellenőrzés során az ilyenkor gyakori akciós ajánlatok valóságtartalmát is ellenőrzik: a fogyasztóvédelem azt vizsgálja, hogy az akciós csomagok valóban a meghirdetett termékeket tartalmazzák-e, és amennyiben az ellenőrzés során eltérést, fiktív árkedvezményt vagy megtévesztő tájékoztatást tapasztalnak, azt figyelmeztetéssel, indokolt esetben pedig bírsággal szankcionálják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.