BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A görögök valósággal rátapadtak a képernyőkre

A legtöbbet a görögök, a legkevesebbet az olaszok töltik képernyő előtt a szabadidejüket. Magyarország a középmezőnyben helyezkedik el e tekintetben – derült ki az Eurostat jelentéséből.

A 2008 és 2015 között, az Európai Unió (EU) 15 tagországban végzett felmérés megmutatta, a felnőttek képernyőhöz kapcsolódó tevékenységekre – például tévénézésre, számítógépes videók lejátszására vagy egyéb képernyő előtti tevékenységekre – a legtöbbet a görögök fordították (3 óra), míg Olaszországban ugyanez alig két órát tett ki – írja az EU statisztikai hivatala, az Eurostat.

Forrás: AFP

A felmérést a 20-74 éves korcsoportban végezték. A kutatás során Görögországban a megkérdezett lakosság 95,1 százaléka állította azt, hogy munkájuk után a képernyők előtt ülnek. Őket Finnország követte (92,9 százalék), míg a dobogó harmadik fokára Lengyelország került (91,6 százalék).

A legkevesebbet az olaszok töltik képernyő előtt (84,5 százalék), ők összesen 1 óra 56 percet szánnak erre a tevékenységre.

A legtöbb olyan válaszadó, aki ennek ellenkezőjét vallotta Franciaországból (84,2 százalék), Olaszországból (84,5 százalék) és Ausztriából (87 százalék) került ki.

Magyarországon a megkérdezettek 90,1 százaléka vallotta, hogy szabadidejét a képernyő előtt tölti, amely így elérte a 2 óra 48 percet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.