BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Belülről fúrja valaki a Teslát

Jelentős károkat okozó belső szabotázsról tájékoztatta Elon Musk vezérigazgató a Tesla alkalmazottait egy körlevélben, amit az amerikai CNBC tévécsatorna hozott nyilvánosságra. A Tesla hivatalos közleményt nem adott ki az ügyről. 

Az idézett körlevél alapján a Tesla egyik alkalmazottja hamis felhasználónév alatt vállalati titkokat szerzett meg és juttatott el egy még nem ismert harmadik félnek.

A dolgozó indítéka állítólag előléptetésének az elmaradása volt.

„Mint tudjátok, se szeri se száma azoknak, akik a Tesla vesztét kívánják” – írta Elon Musk levelében, utalva az olaj- és gázipari vállalatokra, valamint a Tesla részvényének árfolyamvesztésére spekuláló tőkepiaci befektetőkre.

Fotó: AFP

A CNBC tévécsatorna Elon Musk egy másik belső körlevelét is nyilvánosságra hozta, amiben egy „nehezen megmagyarázható” tűzesetről számol be, ami miatt néhány órára le kellett állítani a Model 3 karosszériájának a gyártását.

A Tesla vezérigazgatója körlevelében nagyobb éberségre szólítja fel a cég alkalmazottait, mondván

mindent kétkedéssel kell fogadni, ami nem kifejezetten a cég érdekeit szolgálja.

A Tesla jelenleg mintegy féléves lemaradásban van a fő bevételtermelő termékének szánt Model 3 gyártásának a felfuttatásában heti 5 ezer példányra.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.