BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Brent olajfajta ára 1,5 százalékkal emelkedett

A Brent olajfajta ára hétfő délelőtt kezdetben jelentősen, másfél százalékkal emelkedett, majd nyeresége jelentősen csökkent.

A hétvégi zárva tartás miatt a piacok csak hétfőn tudtak reagálni arra, hogy szombaton egy szaúdi olajmező gázüzemét a jemeni síita húszi lázadók drónokkal megtámadták. A létesítményben tűz ütött ki.

A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára emiatt csaknem 60 dolláron állt hétfőn tíz óra körül, ami 95 centes (1,5 százalékos) emelkedés a pénteki záróértékéhez képest.

Az ár növekménye egy órával később a felére esett, 11 órakor 59,10 dolláron jegyezték a Brent árfolyamát, ami már csak 46 centtel (0,78 százalék) volt magasabb péntekhez képest.

Elemzők szerint a nyereség csökkenését az okozta, hogy az OPEC legfrissebb előrejelzése szerint az idei év hátra lévő részében és jövőre csökken a globális olajkereslet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.