BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét a Down Jones Fenntarthatósági Indexében a MOL

Ez már a negyedik egymást követő alkalom, hogy elismerésre került a MOL fenntartható társaságirányítása.

A MOL-t ismételten beválasztották a Down Jones Fenntarthatósági Indexébe (DJSI) a 2019-es index felülvizsgálat során. Ez már a negyedik egymást követő alkalom, hogy elismerésre került a MOL fenntartható társaságirányítása, melyet DJSI index tagsággal jutalmaztak, áll a társaság csütörtöki közleményében.

Az előző évekhez képest a MOL pontszámai jelentős mértékben javultak, és az éves fenntarthatósági vizsgálatot követően az Upstream és az Integrált Olaj és Gázipari Vállalatok szegmens felső 10%-ába került fenntarthatósági teljesítménye alapján.

Rámutatnak: Közép-Európában a MOL-nak továbbra is élen jár a fenntarthatósági célok megvalósításában, és egyedüli európai fejlődő piaci tagja az indexnek.

A DJSI indexet olyan vállalatok szelektálására hozták létre, amelyek kiemelkedő, nemzetközi gyakorlatnak megfelelő környezetvédelmi, szociális és társaságirányítási (ESG) gyakorlatot folytatnak.

2017.05.19. MOL százhalombattai Dunai Finomítója. Fotó: VG/Móricz-Sabján Simon

A DJSI a vállalatok fenntarthatósági teljesítményének szigorú elemzésén alapul, így a DJSI-tagsággal csak azon cégeket díjazzák, amelyek a legjobbak közé tartoznak, közlik.

Tekintettel a hosszú távú fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségünkre, a MOL örömmel nyugtázza, hogy környezetvédelmi, szociális és társaságirányítási (ESG) szempontrendszer szerint élenjáró vállalatként ismét elismerésben részesül, zárul a közlemény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.