BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korlátozott jelzést adott London a Huaweinek

Londonra az amerikai kormány komoly nyomást gyakorolt annak érdekében, hogy a Huawei egyáltalán ne vehessen részt a brit 5G hálózat létrehozásában.

Engedélyezi a brit kormány a kínai Huawei távközlési konszern részvételét a nagy-britanniai 5G távközlési hálózat kiépítésében, de korlátozza a cég hozzáférését a teljes beruházási programhoz.

A Downing Street keddi bejelentése szerint

  • a Huawei a program központi, nemzetbiztonsági szempontból „érzékeny” elemeihez nem szállíthat berendezéseket, és a perifériális elemek kiépítéséhez szükséges eszközöknek is csak a 35 százalékát adhatja.
  • A kínai vállalat emellett nem vehet részt az 5G hálózat olyan elemeinek létrehozásában, amelyek katonai támaszpontok vagy atomerőművek közelében lesznek.
  • Fotó: AFP

    Londonra az amerikai kormány az elmúlt hónapokban komoly nyomást gyakorolt annak érdekében, hogy a Huawei egyáltalán ne vehessen részt a brit 5G hálózat létrehozásában. Az Egyesült Államok álláspontja szerint a vállalat nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mivel közvetlen kapcsolatban áll a kínai kormánnyal.

    A Huawei is megszólalt

    A Huaweit megnyugtatja az Egyesült Királyság kormányának jóváhagyása, melynek értelmében ügyfeleinkkel közösen tovább folytathatjuk az 5G hálózat kiépítését – írja lapunknak küldött reakciójában a vállalat. Hozzátették: ez a döntés egy sokkal fejlettebb, biztonságosabb és költséghatékonyabb telekommunikációs infrastruktúrát eredményez majd, amely megfelel a jövő követelményeinek. Mindez lehetőséget ad az Egyesült Királyság számára, hogy a világ vezető technológiáihoz férjen hozzá, továbbá biztosítja a piaci versenyt – tette hozzá a cég.

    A Huawei álláspontja szerint a sokszínű beszállítói piac és a tisztességes verseny elengedhetetlenek a hálózat biztonságához és az innovációhoz, valamint ahhoz, hogy a vásárlók továbbra is a lehető legjobb minőségű technológiákhoz férhessenek hozzá.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.