BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Évtizedek óta nem volt ilyen rossz hétvégéje az amerikai moziknak

Húszéves mélypontra zuhant a koronavírus-járvány következtében az észak-amerikai mozis hétvége jegyárbevétele, az Előre című családi animációs komédia megőrizte első helyét, de mindössze 10,5 millió dollárért (3,2 milliárd forint) váltottak rá jegyet.

A Disney és a Pixar filmjének hétvégi jegyárbevétele 73 százalékkal lett kevesebb az előző hétvéginél, ami rekord a Pixar életében – írta a The Hollywood Reporter online kiadása a vasárnapi előzetes iparági becslésekre hivatkozva.

Ugyan hétfőig nincs hivatalos adat, a mozik teljes bevételét nagyjából 55,3 millió dollárra várják, ami kevesebb is lehet, ha a vasárnapi forgalom a becsültnél is kisebb lesz.

Utoljára 2000 szeptemberének egy hétvégéjén volt ilyen alacsony a bevétel (54,5 millió dollár), még a 2001. szeptember 11-i terrorista merényletek utáni két hétvégén is magasabb volt, 66,3, valamint 59,7 millió dollár.

Az egyik filmstúdió terjesztési vezetője szerint akár száznál is több mozi maradhatott zárva a hétvégén, de hozzátette, hogy a helyzet gyorsan változik. Észak-Amerikában több mint ötezer filmszínház működik.

Fotó: THIERRY ROGE / AFP

A Lionsgate Még mindig hiszek című romantikus dráma 9,5 millió dollárral debütált, ezzel a második helyre szorult. Hetekkel ezelőtt a szakértők azt jósolták, 13-14 millióval fog nyitni, a Lionsgate azonban sosem várt többet 10 milliónál.

A harmadik helyen a Sony új Vin Diesel-akciófilmje, a Bloodshot végzett 9,3 millió dollárral.

A Blumhouse filmgyártó vállalat két produkciója, A láthatatlan ember című horror és A vadászat című akcióthriller a toplista negyedik és az ötödik helyét szerezte meg 6 millió, valamint 5,3 millió dolláros jegyárbevétellel.

Egyetlen nap alatt jelentősen megugrott az olasz áldozatok száma

368 fővel nőtt a koronavírus halálos áldozatainak száma Olaszországban, ahol már majdnem 25 ezer fertőzöttet tartanak nyilván.

Ausztria egész területére kijárási korlátozásokat jelentett be vasárnap Sebastian Kurz osztrák kancellár. Spanyolország szükségállapot bevezetésével korlátozza lakosai szabad mozgását. Norvégia, Észtország és Litvánia is lezárja határait.

Magyarországon a szombati naphoz képest – az elhunyt beteggel együtt – hét új esetet diagnosztizáltak a szakemberek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.