BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szélesebb körben fejleszthetnek a kkv-k

Nagyobbra tárja a kaput a kutatás-fejlesztésben érdekelt kisvállalkozások előtt egy új uniós felhívás, amely összhangban van a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia fő területeivel.

A magyar kkv-szektor hatékonysága és versenyképessége növelése érdekében ösztönöznünk kell az innovációs képességeket is – hívta fel a figyelmet a Világgazdasághoz eljuttatott elemzésében Andorka Miklós, a MAPI csoport stratégiai igazgatója. Úgy látja, hogy erre alkalmas lehet a napokban társadalmi egyeztetésre bocsátott

Ginop-2.1.9-20 kódszámú, új uniós pályázat, amelyben olyan kis- és középvállalkozások fejlesztési projektjei juthatnak támogatáshoz, amelyek egyrészt még nem nyertek EU-s pénzt kutatás-fejlesztésre és innovációra, másrészt rendelkeznek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogató előminősítésével.

A stratégiai igazgató hangsúlyozta: a pályázat azokat a cégeket szólítja meg, amelyek képesek korszerű digitális vagy ipar 4.0-s megoldások kifejlesztésére, illetve a projektjük kapcsolódik a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) fő területeihez, például az egészséggazdasághoz, a zöldtechnológiákhoz vagy az agrárinnovációhoz.

Fotó: Shutterstock

A szakértő szerint előremutató az az alapcél, amely szerint olyan cégek számára váljon elérhetővé innovációs támogatás, amelyek eddig még nem részesültek ilyen típusú forrásból, hiszen minél szélesebb az innovátorok köre, annál nagyobb lökést kap a kisvállalati szektor versenyképessége.

A 4,36 milliárd forintos keretből az arra érdemes projektek július 1. és augusztus 31. közti igényléssel 20–50 millió forintot kaphatnak. Ezen belül a mikro- és kisvállalkozások 45, a középvállalkozások 35 százalékos támogatással kalkulálhatnak.

A teljes cikket a Világgazdaság hétfői számában olvashatja!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.