BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kecskeméti Mercedes-gyárban beindul a hibrid autómodellek gyártása

A hibridek gyártásának elindítása nemcsak a kecskeméti Mercedes-üzem életében, hanem a magyar járműiparban is fontos mérföldkő.

Megkezdődik a CLA 250 e Coupé és a CLA 250 e Shooting Brake hibridmodellek gyártása a kecskeméti Mercedes-gyárban.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a kizárólag Kecskeméten gyártott hibrid Mercedes-Benz CLA bemutatásakor kedden elmondta: kiemelten fontos, hogy minél több olyan értékteremtő vállalkozás működjön az országban, amely nemzeti érdeket szolgál, magas színvonalú tudást hasznosít és

high-tech gyártókapacitásokat hoz létre, valamint gondol a fenntarthatóságra és óvja a környezetet.

Illusztráció. Fotó: AFP PHOTO / STR (Photo by STR / AFP

A kecskeméti autógyár egyike az olyan stratégiai fontosságú beruházásoknak Magyarországon, amelyre ez jellemző – szögezte le.

A hibridek gyártásának elindítása nemcsak a kecskeméti Mercedes-üzem életében, hanem a magyar járműiparban is fontos mérföldkő, hiszen annak ellenére sikerül ezt megvalósítani, hogy közben a járműipar az egész világon nem mindennapi gazdasági kihívás előtt áll – fogalmazott a miniszter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.