BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vegyesvállalatot hozott létre az Airbus Magyarországon

A magyar állam 30 százalékos részesedéssel rendelkezik a társaságban.

Repülőgépalkatrész-gyártó vegyesvállalatot hozott létre az Airbus Magyarországon, az üzem Gyulán épül fel és 2022 közepén kezdi meg a termelést.

A magyar állam 30 százalékos részesedéssel rendelkezik a társaságban.

Fotó: MAC MATZEN / AFP

A vegyesvállalat Airbus Helicopters Hungary Kft. néven működik majd, és az európai repülőgépgyártó helikoptereinek sárkányszerkezetéhez és dinamikus rendszereihez fog precíziós alkatrészeket gyártani.

A társaság létrehozásáról Bruno Even, az Airbus Helicopters vezérigazgatója, és Kun Miklós, a Nemzeti Légiipari Projekt Kft. ügyvezetője pénteken írta alá a dokumentumokat Budapesten.

Az Airbus világszerte 15 ezer, Franciaországban 5 ezer munkahelyet szüntet meg. A cég által kiszállított repülőgépek száma a májusi 24 darab repülőgépről 36-ra emelkedtek júniusban, áprilisban pedig a szállítások száma a legalacsonyabb volt, összesen 14 darabbal. Az első félévben a szállítások 49 százalékkal estek vissza, összesen 196 repülőgépre volt szükség, azonban az előző év azonos időszakában ez a szám 389 volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.