BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bika célárat tűzött a Masterplast elé Dr. Kalliwoda

Egyéves horizonton 4876 forintos célárat adott a Masterplastra a frankfurti székhelyű Dr. Kalliwoda Research.

Egyéves horizonton 4876 forintos célárat adott a Masterplastra a frankfurti székhelyű Dr. Kalliwoda Research – tette közzé a társaság a BÉT honlapján. A papír kedden 2300 forinton zárt.

Az elemzés szerint a Masterplast számos kulcsfontosságú mutatóban a várakozásokat meghaladó eredményt jelentett a tavalyi negyedik negyedévére és a 2020-as üzleti évre egyaránt.

A csoport árbevétele 122,7 millió euróra nőtt, ami 15 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet. Míg az EBITDA 48 százalékkal, az adózott eredmény pedig 31 százalékkal nőtt a bázis időszakhoz képest.

A Kalliwoda elemzése kiemelte, hogy a fő mozgatórugó az építőipari és az újonnan hozzáadott egészségügyi szegmens forgalmának javulása volt.

Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Az építőiparral kapcsolatban várható közép, illetve hosszú távú hatások ellenére, a Masterplast megfelelő időzítése más piacok felkutatására és termékkategóriák bevezetésére kritikus jelentőségű lesz a teljesítmény további fokozása szempontjából. Tekintettel a vállalat tulajdonosi szerkezetére, amelyben a részvények közel 58 százaléka az ügyvezetés tulajdonában van, a kisebbségi részvényesek hosszútávon fenntartható stratégiára és tulajdonosi szemléletű menedzsmentre számíthatnak. 2020. júliusától a társaság új gyárának működése megkezdődött Ascherslebenben (Németország) és a társaság belépett az egészségügyi szektorba.

Mindezek hozzájárultak az EBITDA és az EBIT margin növekedéséhez tavaly. A Masterplast története során bebizonyította, hogy tartósan erős a cash flow menedzsmentje, amit tovább erősít az egészségügyi szektorban megkezdett működése.

Üvegszövet gyártásának fejlesztésére projektet indít Szabadkán.

A társaság központjában új gyártóegységet indít, melyben a COVID 19 járványvédelemhez szükséges orvosi védőruházat, szájmaszk és egyéb higiéniai eszközök alapanyagát állítja elő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.