BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyedülálló üzletet nyit Egerben az Aldi

A kereskedelmi egység egyúttal a megyeszékhely első Aldi áruháza.

Újabb üzletet nyit az Aldi Magyarországon. Az Egerben nyíló kereskedelmi egység lesz a vállalat első klímasemlegesen üzemeltethető ingatlana, egyúttal a megyeszékhely első Aldi áruháza, írta a cég közleményében.

Az Aldi 2021 őszén kezdte el az egri ingatlan rekonstrukcióját, amelynek során az épület teljes gépészete és elektromos hálózata megújult, és energiatakarékos LED-fényforrásokat építettek be. Az autóval érkezőket a többi áruházhoz képest több, összesen 145 kényelmes parkolóhely várja, ezenkívül elektromosautó-töltő oszlop is lesz majd.

A közel 1450 négyzetméteres új üzlet nem csupán a mérete, hanem egyedi zöldmegoldásai miatt is kiemelkedő: az Aldi az egész ország területén először ennél az áruházánál alkalmazza legújabb, modern és komplex hűtés-fűtés rendszerét.

Ennél a rendszernél egyetlen hűtéstechnikai megoldás biztosítja télen-nyáron az eladótér, a szociális helyiségek és a raktár megfelelő hőmérsékletét, valamint az árucikkek hűtését,

amely télen az áruhűtés hulladékhőjének felhasználásával fűti az épületet.

Az ingatlan hűtéstechnikai rendszere, illetve az eladótéren belül a hűtőládák is klímasemleges hűtőközeggel üzemelnek, továbbá az épület energiaigényét 100 százalékban Magyarországon előállított zöldáram biztosítja, így az Egerben nyíló új Aldi áruház – az élelmiszerlánc magyar hálózatának első üzleteként – klímasemlegesen üzemeltethető.

Új áruházunk megnyitásával mintegy 25 munkahelyet hoztunk létre Egerben. Emellett számos Heves megyei cég a beszállítónk, például a Stühmer vagy az Ostoros borászat, így sok helyi termékkel is találkozhatnak a vásárlóink

– mondta Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Az áruházlánc a nyitás időszakában jelentős akciókkal készül, amelyek csak az új üzletben lesznek érvényesek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.