BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Modul University Vienna

Osztrák magánegyetemet vásárolt az MCC

A Mathias Corvinus Collegium tulajdont szerzett a bécsi Modul Egyetemben.

A nemzetközi hálózatépítést folytatva az MCC tulajdont szerzett a bécsi Modul Egyetemben, így újabb egyedülálló képzési és tanulási lehetőséghez jutnak az MCC-s és Kárpát-medencei magyar diákok – írja közleményében a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A tehetséggondozó intézmény nemzetközi kutatásokba is bekapcsolódik. 

Modul University Vienna
Fotó: Modul University Vienna / Facebook

A turizmussal foglalkozó magánegyetemként alapított Modul Universitat Wien ma már nemzetközileg elismert magánegyetem, amelynek programjai alap-, mester- és doktori szinteken érhetők el. 2007-ben még csak 80 diák számára kínáltak három képzési programot, de ma már 1100 diák tanul 11 különböző képzési program keretében, az egyetem bécsi és nankingi campusán – írták. Az egyetemen oktató tanárok több mint negyven országból érkeztek, az oktatás nyelve az angol. 

A Modul Universitat Wien magas szintű gyakorlati képzést nyújt, és rendkívül komoly kutatási programok is megvalósulnak az egyetemen. A felsőoktatási intézmények nemzetközi rangsorolásához többdimenziós, felhasználóorientált megközelítést alkalmazó U-Multirank 2020-as kiadása szerint az egyetem a világ legtöbbet hivatkozott tanulmánnyal rendelkező 25 egyeteme között szerepel. 

Az MCC tavaly ősszel Brüsszelben nyitott képzési helyszínt, ahol a diákok közvetlenül ismerhetik meg az Európai Unió működését. Néhány hete pedig a berlini ESMT egyetemmel kötött együttműködést, így évente húsznál is több diák tanulhat ösztöndíjjal Németország legmagasabban rangsorolt üzleti iskolájában.  

A The Roger Scruton Legacy Foundationnel is megállapodás született, ezután Nagy-Britannia legjobb egyetemein is tanulhatnak MCC-s diákok.

Ebbe a nemzetközi hálózatépítésbe illeszkedik a mostani tulajdonszerzés is. A bővülést olyan neves egyetemek professzorai segítik, mint Notre-Dame-i Egyetem, a Columbia Egyetem vagy a London School of Economics. Így az MCC és a bécsi Modul Egyetem kutatási és oktatási profilja is jelentősen erősíthető. 

A távlati cél az, hogy olyan egyetemi és akadémiai közeg jöjjön létre, ahol a tudományos élet, valamint a gazdasági és a közélet meghatározó szereplői megfordulnak és megosztják egymással meglátásaikat, tapasztalataikat, ezzel is ösztönözve a további párbeszédet.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.