BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszűnik a Messenger Lite

A jelenlegi felhasználók még szeptember 18-ig tudják használni az applikációt.

Megszűnik a Messenger Lite, a Facebook üzenetküldő alkalmazásának alacsonyabb rendszerigényű változata – erősítette meg a Meta. Az alkalmazás az új felhasználók számára már nem lesz elérhető a Google Play Áruházban, a jelenlegi felhasználók pedig szeptember 18-ig tudják használni az applikációt. 

Fotó: Shutterstock

A Meta 2016-ban vezette be a Messenger Lite-ot az Android-eszközökre. Az alkalmazás csak a Messenger alapvető funkcióit kínálta, hogy kevesebb tárhelyet foglaljon el. 

Augusztus 21-től kezdve a Messenger Lite alkalmazás felhasználóit átirányítjuk a Messengerre vagy a FB Lite-ra

– közölte a Meta szóvivője. 

Világszerte körülbelül 760 millióan töltötték le készülékeikre a Messenger Lite verzióját, a legtöbben Indiában, Brazíliában és Indonéziában – írja a TechCrunch. Az alkalmazást nagy valószínűséggel azért szüntetik meg, mert 

az egyre fejlettebb okos eszközök már erősebb hardverekkel rendelkeznek, amelyek gond nélkül tudják futtatni a Messengert, így feleslegessé válik az alacsonyabb rendszerigényű változat.

 

A Meta bejelentette a Llama 2-t: ezt lehet tudni a ChatGPT riválisáról

A tavaly november végén elindított ChatGPT villámgyorsan meghódította az internetet, így jó néhány cég dobta piacra a saját megoldását, többek között a Meta is. A Facebook anyavállalata bejelentette az év elején debütált Llama továbbfejlesztett változatát, a Llama 2-t.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.