Cégvilág

Napokon belül jön Musk legújabb dobása, a Grok-1.5

A jövő héttől bárki számára elérhetővé válik az xAI startup új algoritmusa az X közösségi felületen. Elon Musk szerint a mesterséges intelligenciát fejlesztő vállalatának legújabb chatbotja, a Grok-1.5, messze felül fogja múlni az elődjét.

Elon Musk mesterséges intelligenciát fejlesztő startupja, az xAI legújabb, Grok-1.5 chatbotja jövő héttől lesz elérhető az X közösségi oldalon – közölte a milliárdos pénteken.

West,Bangal,,India,-,July,13,,2023,:,X,Ai
Elon Musk közölte, hogy a Grok-1.5 chatbotja jövő héttől lesz elérhető az X közösségi oldalon.
közölte, hogy a Grok-1.5 chatbotja jövő héttől lesz elérhető az X közösségi oldalon / Fotó: Shutterstock

A Grok-2 minden mérőszámban felül fogja múlni a jelenlegi mesterséges intelligenciát. Már kiképzés alatt áll

– írta Musk az X-en közzétett bejegyzésében.

Elon Musk mesterséges intelligenciával foglalkozó xAI startupja csütörtökön közölte, hogy elindítja Grok nevű chatbotjának továbbfejlesztett változatát.

Az új, Grok-1.5 nevű változatot a korai tesztelők és a Grok meglévő felhasználói számára a következő napokban lesz elérhető az X-en az xAI közleménye szerint.

A startup szerint 

az új verzió egyik legjelentősebb fejlesztése a kódolással és matematikával kapcsolatos feladatokban nyújtott teljesítmény

– írja a Reuters.

Az xAI tavaly év végén vezette be a Grokot az X Premium+ előfizetői számára. Március elején pedig Musk közölte, hogy az xAI nyílt forráskódúvá teszi a Grokot. A milliárdos ezt néhány nappal azután mondta, hogy beperelte az OpenAI-t, mert az szerinte feladta eredeti, közjó iránti küldetését a profitért.

Elon Musk csütörtökön is bejelentést tett közzé, akkor arról, hogy változások lesznek az X közösségi médium prémium funkcióban. Az X-en jelenleg 8 dollárba kerül az előfizetés, viszont nemsokára lesznek olyan felhasználók, akik enélkül is igénybe vehetik az alapjáraton fizetős funkciókat. 

 

Elon Musk Grok mesterséges intelligencia
Kapcsolódó cikkek