BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Instagram and Facebook
Instagram
alkalmazás

Kiakadtak a felhasználók: átugorhatatlan hirdetéseket tesztel az Instagram

A Meta megerősítette, hogy teszteli az átugorhatatlan hirdetéseket az alkalmazás hírfolyamában. A felhasználók dühösek a változások miatt, néhányan az Instagram törlésével fenyegetőznek.

Sokakat már az is eléggé bosszantja, ha a közösségi média hírfolyamában reklámokat lát, ez az élmény pedig az Instagram-felhasználók számára hamarosan még elkeserítőbbé válhat – írta a MailOnline

Instagram and Facebook
Instagram
alkalmazás
Az Instagram felhasználói már most ki vannak akadva a bejelentés miatt / Fotó: Anadolu via AFP

A Meta ugyanis megerősítette, hogy

most tesztel egy olyan funkciót, amely átugorhatatlan hirdetéseket vezet be a felhasználók Instagram-hírfolyamába.

Úgy tervezik kivitelezni az új, felháborodást kiváltó döntést, hogy a hirdetéseken időzítő jelenne meg, amely megakadályozza, hogy a felhasználó a teljes idő leteltéig tovább tudjon görgetni, hasonlóan a YouTube-hoz.

Az Instagram által „reklámszünetnek” nevezett funkciót először a hét végén vette észre az egyik felhasználó, aki „hülyeségnek” nevezte a változást. A közösségi médiában pedig sok dühöngő Instagram-felhasználó már azzal fenyegetőzik,

ha a változás véglegessé válik, teljesen kilép a közösségimédia-platformról.

A felhasználók szerint a hirdetések legfeljebb 10 másodpercig tartanak, és megakadályozzák a görgetést a teljes időtartam alatt. A hirdetésben található információs gombra kattintva egy üzenet jelenik meg az Instagramtól: reklámszünetet lát. Az üzenet így folytatódik: a hirdetésszünet a reklámok Instagramon való megtekintésének új módja.

Az Instagram a reklámbevétele mellett spórol is

Ellentétben a YouTube-bal, amely minden általa generált hirdetési dollár 55 százalékát adja az oldalra videókat feltöltő tartalomtulajdonosoknak, az Instagram és a legtöbb más közösségi alkalmazás sokkal de sokkal kevesebbet költ. Továbbra is elvárja, hogy a legtöbb felhasználó ingyen adjon neki fényképeket és videókat.

Az Instagram nagyon gyorsan nőtt a Meta tulajdona alatt. Mint ismert, még 2012-ben a Meta – akkor még Facebook – egymilliárd dollárt fizetett az alkalmazásért, amikor az még egy maroknyi alkalmazottal működő, bevételmentes fotómegosztó vállalkozás volt. Most a Facebook korábbi termékvezetője, Adam Mosseri vezeti.

A Meta

  • 2018-ban 11,3 milliárd dollárt,
  • 2019-ben 17,9 milliárd dollárt,
  • 2020-ban 22 milliárd dollárt,
  • 2021-ben 32,4 milliárd dollárt,
  • 2022 első felében pedig 16,5 milliárd dollárt

keresett az Instagram reklámbevételeiből.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.