BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
big mac mcdonald's

Viszlát, csirkés Big Mac! Bíróságon bukott el a McDonald’s

Lejárt a védjegyoltalom, a riválisok is használhatják a terméknevet. A McDonald’s azonban közölte, hogy a marhahúsos Big Mac továbbra is „biztonságban van”.

Az EU legfelsőbb bíróságának döntése értelmében a McDonald’s már nem rendelkezik kizárólagos joggal a „Big Mac” megjelölés használatára az Európai Unióban, ha csirkés hamburgereket szeretne eladni – írta a Reuters

big mac mcdonald's
A csirkés Big Mac terméknevet ettől kezdve nem csak a McDonald’s használhatja / Fotó: Shutterstock

Az amerikai gyorsétteremlánc legnépszerűbb hamburgere, a Big Mac évtizedek óta megtalálható a cég étlapján, nem sokkal az Európai Unióba való érkezése után, 1996 pedig ezt az ikonikus nevet le is védette, hogy rengeteg változatban, köztük csirkehússal is kizárólagos joga legyen a termék értékesítésére.

Egy írországi riválisa, a Supermac azonban jogi úton megtámadta a vállalat védjegybejegyzését, az Európai Bíróság pedig az évekig tartó vita után most megállapította, hogy a terméknevet ettől kezdve bárki szabadon használhatja.

A McDonald’s elveszíti az uniós védjegyét a Big Mac tekintetében, ha azt baromfitermékekre használja, ugyanis a nevet több mint öt éven keresztül nem használta

– közölte a törvényszék az ítélethirdetést követően. Az 1978-ban alapított Supermac Írország-szerte több mint száz üzletben árul marha- és csirkehamburgereket, valamint csirkefalatkákat, hét évvel ezelőtt pedig jogi csatározásba keveredett a McDonald’sszal, amiért a „Mac” márkanevet használta több termékére is.

A döntést követően az amerikai étteremlánc közölte, hogy a marhahúsos Big Mac esetében a védjegy nem változott, és azt továbbra is csak ők árulhatják.

Már a klasszikus McDonald’s-hamburger sem a régi: egy összetevő nagyot változik

Új sütési eljárást vezetek be a McDonald’s-éttermekben. A változtatás a marhahúsos hamburgereket érinti. Az összetevők nem változtak, a húspogácsák sütését alakították át úgy, hogy a szendvicsekbe forróbb marhahús kerülhessen.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.