BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem engedett fel a Wizz Air egy gyereket, miközben a társai hazautazhattak

Újabb sokkoló történet került napvilágra a Wizz Air utaskezeléséről, ezúttal egy 14 éves izlandi fiút hagytak Olaszországban, ráadásul úgy, hogy a gyerekcsoport többi tagja mind hazatérhetett.

Egy 14 éves fiú egy csoportos utazáson vett részt Olaszországban, már éppen hazafelé indultak, amikor a Wizz Air légitársaság alkalmazottai közölték vele, hogy ő nem szállhat fel a gépre. Az édesanya otthonról aggódott fiáért, a légitársaság azonban szóba sem állt vele. 

WizzAir Airbus A321 Departing From Eindhoven Airport
A Wizz Air Rómában hagyott egy izlandi tinédzsert, de társait felengedte a járatra / Fotó: NurPhoto via AFP

A sokkoló helyzetet a túlfoglalás okozta, a Wizz Air szerint nem volt elég hely a fedélzeten lévő összes utas számára, ezért a római reptéren hagytak egy 14 éves kisfiút, Alfredet

– írja a Bors a Kronen Zeitung osztrák napilap cikke alapján. Az izlandi tinédzser egy ifjúsági csoporttal és egy felügyelővel tartózkodott Olaszországban. Augusztus 10-én indult a repülőjük Reykjavíkba, de nem sokkal az indulás előtt hirtelen bejelentették, hogy a gép túlfoglalt, és nincs hely Alfrednek a fedélzetén.

A gyerek nagyon megrémült 

A kísérőnek döntenie kellett, mit tegyen, vagy hagyja, hogy a másik hét fiatal egyedül repüljön, és ő ott marad a 14 évessel, vagy otthagyja Alfredet a kapuban, és elrepül a többiekkel. Felhívta a fiú édesanyját, Arnát, aki a második megoldás mellett döntött. 

A gép ezután az izlandi fiatal nélkül szállt fel. Az anya azt nehezményezte, hogy a légitársaságtól semmilyen segítséget nem kapott, végül egy pár segített, akiknek törölték a járatát és Rómában rekedtek. Segítettek a fiúnak visszaszerezni a poggyászát. 

A helyzetet tovább bonyolította, hogy mivel a következő Wizz Air járat Reykjavíkba csak egy héttel később indult, egy másik gépre kellett jegyet venniük, sokkal drágábban. A pár is ezzel a járattal repült, így segítettek a kisfiúnak biztonságban hazajutni. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.