BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Füst került az utastérbe, kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air gépe

A Londonba tartó gépen a személyzet két tagja is rosszul lett. A Wizz Air 180 utasa a gépcsere után azonban tovább folytathatta útját Londonba.

A Wizz Air Craiova és London-Luton között közlekedő járata vasárnap kora reggel Budapesten szállt le, mert füst jutott az Airbus A320-as utasterébe, a személyzet két tagja rosszullétre pedig panaszkodott – írta az Airportal.hu.

Wizz Air Airbus A321 Departing From Eindhoven Airport
Füst került az utastérbe, kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air gépe / Fotó: NurPhoto via AFP

A légitársaság W4 3751 számú járata vasárnap hajnalban szállt fel a romániai Craiova repülőteréről. Az Airbus A320-as London-Lutonba tartó repülőgép már Magyarország légterében repült, amikor a személyzet az út megszakítása mellett döntött, mert

füst jutott be az utastérbe a légkondicionáló rendszeren keresztül.

A pilóták Kecskemét közelében fordultak Budapest irányába, és 6 óra 11 perckor biztonságosan leszálltak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A gép még a leszállás előtt azt jelentette a közelkörzeti légiforgalmi irányításnak, hogy a személyzet két tagja rosszullétre panaszkodik. A járaton 180 utas és 6 fős személyzet tartózkodott.

Az utasokat a tranzit zónába szállították, érkezéskor a Budapest Airport kollégái vizet osztottak számukra. A járat a repülőgép, valamint a személyzet cseréje után folytatta útját Lutonba 9.51-kor.

Az érintett 12,5 éves repülőgép a Wizz Air flottájának egyik legöregebb tagja. A teljesen fehérre festett, magyar lajstromjelű repülőgép vélhetően azok között van, amelyek lízingszerződése már lejárt, de a légitársaság a bérlés meghosszabbítása mellett döntött az új generációs repülőgépek Pratt & Whitney GTF hajtóműveivel tapasztalt problémák miatt kialakult géphiány következtében.

Megszólalt a Wizz Air a reptéren hagyott 14 éves fiú esetéről

Rómában ragadt egy 14 éves fiú, nem engedték fel a Wizz Air gépére. A Wizz Air átfoglalást és kártérítést ajánlott fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.