BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elsüllyedt a háztömbnyi luxusyacht Szicíliánál, eltűnt a milliárdos

Több eltűntet keresnek, miután Palermo közelében egy tengeri viharban elsüllyedt a hatalmas luxusyacht. A brit milliárdos, Mike Lynch is köztük van.

Szicília partjainál egy viharban elsüllyedt a Bayesian nevű, 56 méter hosszú luxusyacht. Az eltűntek között van a milliárdos Mike Lynch, az egyik legismertebb brit technológiai vállalkozó is – írta az eset részleteit ismerő, megnevezetlen forrásra hivatkozva a brit Financial Times.

Fotó: Ben Gurr  / POOL / AFP

Az informátor szerint az Autonomy Corporation és az Invoke Capital alapítójának feleségét, Angela Bacarest kimentették. 

A baleset Palermo közelében történt hétfőn, a korai órákban. 

A hajó elsüllyedése után még hat eltűnt embert keresnek. A fedélzeten tízfős személyzet tartózkodott eredetileg, és 12 vendég. Összesen 15 embert már kimentett az olasz partiőrség. A helyi tűzoltóság szerint egy holttestet találtak meg.

Az 59 éves Lynchet júniusban érte nagy öröm, amikor egy San Franciscó-i bíróság felmentette a bűnügyi vádak alól egy 12 éves jogvita után, ami azzal volt kapcsolatos, hogy az Autonomy szoftvercég 11 milliárd dollárért adott el részesedést a Hewlett-Packardban. 

Lynch egy szóvivője nem kívánt nyilatkozni a brit lapnak.

Az olasz partiőrség azt közölte, hogy a Bayesian mintegy 50 méter mély vízben süllyedt el. A tizenöt kimentett utas brit, amerikai és kanadai állampolgárságú. Nyolcukat helyi kórházakba szállították.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.