BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
AI IT Photo Illustrations amazon

Véget ért az aranyélet az Amazonnál, újra be kell járni az irodába

A vállalat dolgozói tavaly óriássztrájkot indítottak az otthoni munkavégzés eltörlése miatt. Ennek ellenére az Amazon jövő évtől heti öt napot ír elő az irodában.

Az Amazon.com hétfőn közölte, hogy 2025. január 2-i hatállyal heti öt napra kötelezi az alkalmazottakat az irodába való visszatérésre – írta a Reuters.

AI IT Photo Illustrations amazon
Az Amazon is véget vet a home office-nak / Fotó: NurPhoto via AFP

Vissza fogjuk hozni a beosztott íróasztalok elrendezését és az irodában végzett munkát, beleértve az amerikai központok helyszíneit is 

– mondta Andy Jassy vezérigazgató az alkalmazottaknak küldött üzenetben, a Puget Sound-i és arlingtoni helyszínekre utalva.

A vállalati átszervezés részeként az Amazon 2025 első negyedévének végére legalább 15 százalékkal kívánja növelni az egyéni munkatársak arányát a vezetőkhöz képest.

Tavaly májusban az Amazon seattle-i központjának dolgozói munkabeszüntetést tartottak, tiltakozva az e-kereskedelmi óriás klímapolitikájának megváltoztatása, az elbocsátások és az irodába való visszatérés ellen.

A szakszervezet várhatóan hasonló lépéseket tervez, a vállalat bejelentésére reagálva.

Az Amazon felrázza a brit gazdaságot: nyolcmilliárd fontos beruházást jelentettek be

Az elmúlt időszakban az Amazon egyre több országban terjeszkedik, a felhőalapú szolgáltatása pedig már olyan riválisokkal száll szembe, mint a Microsoft. Az Amazon Web Services brit területen való terjeszkedése nagyban hozzájárul az ország GDP-jének javulásához.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.