BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félelmetes izraeli csapás: felszívódott a titokzatos magyar cég, amelyiket megvádolták, hogy legyártotta a robbanó csipogókat

A történelmi jelentőségű – ilyen módszerrel, ilyen kiterjedt rajtaütést még nem hajtottak végre – zsidó titkosszolgálati csapásnak lehet egy rendkívül fontos magyar szála. A hírek szerint ugyanis a gyilkos eszközöket egy budapesti cég gyárthatta le. Ebben a cikkben bemutatjuk, mit lehet tudni a BAC Consulting Kft.-ről.

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, egészen kivételes és egyben rendkívül félelmetes titkosszolgálati akciót hajtott végre Izrael Libanonban és egyes hírek szerint Szíriában is.

csipogó
Félelmetes izraeli csapás: felszívódott a titokzatos magyar cég, amelyik legyárthatta a robbanó csipogókat / Fotó: Apollo Gold

A Moszad, a zsidó hírszerzés és a zsidó hadsereg, az IDF közös csapása során ezernyi feltételezett terroristát likvidált (gyilkolt meg vagy sebesített meg súlyosan) egy eddig nem látott megoldással: a személyi hívóikat, az úgynevezett csipogóikat robbantotta fel eddig nem tejesen tisztázott módon egyszerre, egy időben.

Az izraeli akciót kifejezetten a Hezbollah fegyvereseire szabták, az eredménye pusztító. Az X-re tömegével kerülnek ki videók a zsúfolásig megtelt libanoni kórházakból, ezeken az látható, hogy akiknél felrobbantak csipogók, súlyos kéz-, fej- és hasi sérüléseket szenvedtek, és sokan valószínűleg végleg harcképtelenné váltak.

Hivatalosan Izrael nem vállalta a felelősséget, a Hezbollah azonban egyértelműen a zsidó államot vádolja. Az amerikai sajtó is Izraelt azonosította be végrehajtóként. A történelmi jelentőségű – ilyen módszerrel, ilyen kiterjedt rajtaütés még nem hajtottak végre – titkosszolgálati csapásnak van egy rendkívül fontos magyar szála is. A hírek szerint (ezt az eszközök tajvani licenctulajdonosa állítja) ugyanis a gyilkos eszközöket egy budapesti cég gyárthatta le. Ebben a cikkben bemutatjuk, mit lehet tudni a BAC Consulting Kft.-ről.

BAC: a magyar cég, amely legyárthatta a gyilkos csipogókat

A BAC Consulting Kft. (BAC) egy alig két éve, 2022 májusában alapított vállalkozás. Az Opten céginformációs rendszer szerint a főtevékenysége üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás, vagyis nincs nyoma annak, hogy gyártási kapacitással rendelkezne. Ettől függetlenül az nem zárható ki, hogy ha nem is maga gyártotta a csipogókat, bérgyártásba kiszervezhette.

A Budapest 14. kerületében bejegyzett társaság egyéb tevékenységei között találni könyv- és napilapkiadást is, ahogy például cukorgyártást is. De számítógépes programozást és egyéb információtechnológiai szolgáltatást is feltüntettek, ez már azért közelíthet a csipogók területéhez.

A BAC jegyzett tőkéje 7840 euró, nem jelentős. Cégjegyzésre egyedül Bársony-Arcidiacono Cristiana Rosaria jogosult ügyvezetőként. Az 1975-ös születésű hölgy egy újpesti lakcímet adott meg. Ő a BAC 100 százalékos tulajdonosa. A vállalkozás 2022-ben 257 millió forint nettó árbevételt ért el, ugyanez 2023-ban 210 millió forintra olvadt. Az adózott eredménye viszont 6 millióról 18 millió forintra ugrott. Ezt a pénzt azonban nem vették ki osztalékként, hanem teljes egészében az eredménytartalékba helyezték.

Bársony-Arcidiacono Cristiana Rosaria nem érintett más cégben, a BAC az egyetlen vállalkozása. Szerettük volna megkérdezni tőle, hogyan reagál a körülöttük kipattant nemzetközi botrányra, azonban cikkünk megjelenéséig nem reagált. Telefonhívásunkat megszakította, levelünkre és SMS-ünkre nem válaszolt.

A BAC lényegében pillanatok alatt felszívódott. A honlapja először elérhetetlenné vált, majd a következő üzenetet helyezték ki rá: „Karbantartás miatt nem működik, kérjük, nézzen vissza később.”

Csipogós robbantás: megszólalt a rejtélyes magyar cég tulajdonosa – meglepő dolgokat állít

Először beszélt nyilvánosan a BAC tulajdonosa. Ez az a magyar cég, amelyről azt állítják, ő gyártotta le az Izrael által felrobbantott csipogókat. A csipogós robbantásban ezernyi Hezbollah-tag sérült meg súlyosan, de gyerekek is megsebesültek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.