BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BYD új üzemet nyit Törökországban, már alá is írták a megállapodást

A BYD egymilliárd dolláros megállapodást írt alá Törökországgal, a tervek szerint az új török gyárban elektromos és hibrid járműveket fognak gyártani. A BYD és Kína ezzel növeli jelenlétét az európai autópiacon, és még több ügyfélre tehet szert.

A BYD megállapodást írt alá Törökországgal egy új gyár felépítéséről, így a kínai autógyártás tovább erősödik Európában. A megállapodás értelmében 

a BYD mintegy egymilliárd dollárt fektet be az üzembe, amely évente 150 ezer elektromos és hibrid járművet fog gyártani, valamint egy kutatási és fejlesztési központot is felhúznak.

BYD 
240523_dunaauto_034_VZ
A BYD új üzemet nyit Törökországban, már alá is írták a megállapodást / Fotó: Világgazdaság

A török üzem várhatóan javítani fogja a BYD „logisztikai hatékonyságát”, mivel az európai ügyfeleket kívánja elérni. Törökország, bár nem tagja az Európai Uniónak, de vámszerződést kötött a blokkal – írja a Bloomberg. A török ​​minisztérium közleménye szerint 

a BYD elnöke, Wang Chuanfu és Mehmet Fatih Kacir török ​​ipari és technológiai miniszter már alá is írta a megállapodást.

A BBC szerint az aláíróünnepségen a török elnök, Recep Tayyip Erdogan is jelen volt, és találkozott is a BYD vezetőivel. A török ​​gyár várhatóan 2026 végén kezdi meg a termelést, és 5000 munkahelyet teremt majd.

A BYD elnöke, Wang Chuanfu és a török elnök, Recep Tayyip Erdogan / Fotó: AFP

Múlt héten a BYD fontos európai partnerrel szerződött le: az Ayvens nemzetközi flottakezelővel kötöttek együttműködési szerződést. Az Ayvens segítségével új értékesítési és lízinglehetőségeket is bevezetne a cég. A BYD új szolgáltatásai Magyarországon az ősszel válhatnak elérhetővé. A megállapodás értelmében a BYD új energiákkal hajtott járműveket kínál majd az Ayvens európai vállalati ügyfeleinek. Az Ayvens a nagyobb vállalati partnereknek speciális elektromos flottamegoldásokat szállít majd.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.