BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Okosedzőterem a 40 felettieknek

Kapsz egy kártyát, és az intelligens gépek már intézik is az edzésed. A beprogramozott adatok és az edzésterv alapján az ízületkímélő kötött pályás berendezések használata közben személyi edzők figyelnek a helyes testtartásra, kézi súlyzó nincs, az edzés végén pedig kötelező nyújtani. Nem kell időponthoz alkalmazkodni, mindenkinek saját öltözője és zuhanyzója van, és aki egy héten legalább három alkalommal edz, az jelentős kedvezményt kap a következő havi tagságából.

A kor előrehaladtával az anyagcserénk is változik, és a testünk 40 éves kor fölött kezd el jelezni, hogy nem minden a régi már, majd megjelenik a vörös lámpa, hogy ezen változtatni kell – mondta Kiss Döme, a KrokiKondi edzőterem egyik tulajdonosa.

Okos
Okosedzőterem a 40 felettieknek / KrokiKondi

Kiss Döme és testvére, Kiss Viktória korábban azt tapasztalta, hogy a 40 feletti korosztálynak nincs edzőterme Magyarországon, ezért összefogtak, és alapos tervezés után megcsinálták a KrokiKondit

Ők azok, akiknek kevesebb az energiájuk, fáradékonyabbak, viszi őket a mindennapi stressz előre, nehezebben kelnek ki az ágyból, mert adott esetben merevebbek már az ízületeik, fáj a hátuk, beszűkül a mozgástartományuk, hízásnak indulnak, és az emberek 40 felett elkezdenek hozzászokni ezekhez a problémákhoz, pedig ezek mind olyanok, amelyek megoldhatók

– magyarázta a tulajdonos.

Szerinte minden ilyen jellegű problémára a rendszeres testedzés, az izmok karbantartása és a sok nyújtás a megoldás, semmiképp nem az, hogy a hátrányait elfogadja valaki. Azt tapasztalta, hogy az emberek elképzelésében a fitneszipar a nagyon fiataloknak, a cicababáknak és az izomkolosszusoknak van kitalálva. Miután megszületett az ötlet, és a testvérével figyelembe vették a 40 feletti korosztály szempontjait és igényeit, összeválogatták a piacon megtalálható ideális edzési lehetőségeket. Általában 40 éves kor fölött már vannak apró problémák, esetleg betegségek is, amelyekre oda kell figyelni nekik és az edzőknek is – mondta Kiss Döme.

Az edzőteremben nincs kézi súlyzó, csak okosgépek vannak. 

Az intelligens gépeken kötött pályán végezhető az edzés, amely nemcsak kíméli az ízületeket, hanem kizárja a sérülés veszélyét is. Minden egyes vendég kap egy saját kártyát, amelyen egy előzetes állapotfelmérést követően a saját személyes adatai és az edzésprogramja szerepel. Az edzések alkalmával pedig csak be kell illeszteni a kártyákat a gépekbe, és onnantól kezdve az arra feltöltött információk alapján automatikusan működnek a berendezések.

A kártyán szereplő programon a pulzustartományok mellett az ülés- és háttámlamagasság, valamint a kartávolság is szerepel, amelyeket a gép magától beállít a vendégnek. Elengedhetetlennek tartják a személyi edzők jelenlétét, akik minden esetben megmutatják vagy kiigazítják a vendégek helyes testtartását, hiszen azt a sportolni vágyó nem tudhatja, és nem is feladata tudni. 

Okos
Okosedzőterem a 40 felettieknek / KrokiKondi

A rendszeres mozgás mellett kiemelt szempont náluk a nyújtás kultúrája, amelyet 40 éves kor felett nem szabad elhanyagolni, hiszen azzal a korral járó hátfájás is visszajavítható. 

A nyújtással járó előny a mozgástartomány kinyitása, hogy például hátrafelé is teljes karkörzést tudjunk csinálni, és nem okoz problémát az sem, ha hátra kell nyúlni a kocsiban a hátsó üléshez, és nem az van, hogy odafordulni sem tudok

– említette meg a tulajdonos.

Az edzések alapelemei:

  • a kardiózás,
  • az erőnlét fejlesztése,
  • az erőállóképesség fejlesztése és
  • a nyújtó gyakorlatok.

A módszereken belül köredzésekben gondolkoznak, amelyek kiválóan alkalmasak a változó terhelés és intenzitás szinten tartásához. 

Ha jársz valahova, akkor érezd is jól magad

A rendszer kialakításánál a komfortérzet igényeire is figyelt a testvérpár, például arra, hogyan koordinálják az edzőterem befogadóképességét a zsúfoltság elkerülése végett úgy, hogy a vendégek az elfoglaltságaik miatt ne alkalmazkodjanak időpontokhoz, valamint fontos szempont volt az is, hogy egyéni öltözője és zuhanyzója legyen mindenkinek. A KrokiKondiban nem bérletet, hanem havi tagságot kell váltani, amely minden szempontból korlátlan teremhasználatot jelent, ár-érték arányban rendkívül kedvező, valamint benne van az edzés végén a megérdemelt fehérjeturmix is. 

Minél rendszeresebben jár valaki, annál olcsóbb a tagdíja. 

Ha valaki hetente három edzésnapot be tud iktatni, akkor a KrokiKondi nyilvántartó rendszere vasárnap jóváír 3000 forintot a tagságban, amellyel a következő havi tagdíj összesen 12 000 forinttal csökken.

A berendezéseiket Németországból rendelték, amelyek nemzetközi viszonylatban már több mint 3500 teremben megtalálhatók. A KrokiKondi még idén megnyitja második okostermét. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.