BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Most jött: tűz ütött ki a Mátrai Erőműben

Az üzemben az egyik blokk három szintjét érték el a lángok, amelyeket a beépített oltórendszer megszüntetett, majd a létesítményi tűzoltók is megkezdték a munkálatokat a gyöngyösi, hatvani, hevesi és füzesabonyi hivatásosok kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, de az elsődleges információk szerint jelentős anyagi kár keletkezett a Mátrai Erőműben.

Tűz ütött ki a visontai erőműben, nagy erőkkel oltanak a tűzoltók. Kigyulladt az ötös blokk, a létesítményi tűzoltók és a környező települések egységei is a helyszínen vannak – közölte a katasztrófavédelem és hívta fel a Heol.hu figyelmét egy olvasó. 

Mátrai Erőmű, tűz, ötös blokk
A Mátrai Erőmű ötös blokkja gyulladt ki kedd este, az anyagi kár jelentős (képünk illusztráció) / Fotó: Jánossy Gergely

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az üzemben az egyik blokk három szintjét érték el a lángok, amelyeket a beépített oltórendszer megszüntetett, majd a létesítményi tűzoltók is megkezdték a munkálatokat a gyöngyösi, a hatvani, a hevesi és a füzesabonyi hivatásosok kiérkezéséig. 

Az egységek nyolc vízsugárral már körülhatárolták a tüzet.

Az esethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett.

A villamosenergia-ellátásért felelős Mavir rendszere eddig még nem közölte a 232 MW-os blokk kiesését. A portál úgy tudja, 

senki nem sérült meg, de az anyagi kár jelentős.

 A tűz kedd este 8 óra körül keletkezhetett, és valószínűleg műszaki hiba okozta.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.