BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tűz a Mátrai Erőműben: közleményt adtak ki az esetről

A Visontán történt keddi tűzesetről adott ki közleményt az MVM Mátra Energia Zrt. Megerősítették: személyi sérülés nem történt, a tüzet pedig egy óra alatt sikerült eloltani a Mátrai Erőműben, amely zavartalanul üzemel.

Az MVM Mátra Energia Zrt. nagyjavításon lévő V-ös blokkjában – amely nem volt üzemben – 2024. október 22-én este tűz ütött ki. Személyi sérülés nem történt, a tüzet egy óra alatt sikerült eloltani. Az erőmű zavartalanul üzemel – írja közleményében az MVM Mátra Energia Zrt. 

Mátrai Erőmű, tűz, kár
A Mátrai Erőmű az ötös blokkjában keletkezett tűz ellenére is üzemel / Fotó: HEOL/CZÍMER TAMÁS

Azzal folytatják, hogy a tűz a blokk szénellátási rendszerét érintette.

A műszakban lévő létesítményi tűzoltók nagyon rövid idő alatt a helyszínre értek és beindították a beépített szórtvizes oltórendszert (spinkler). A beépített tűzoltórendszer a lángokat megfékezte.

A helyszínre a gyöngyösi, a hatvani, a hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók is kivonultak, hogy segítséget nyújtsanak a tűz körülhatárolásában és teljes felszámolásában.

Kijelentették: a létesítményi tűzoltóság szakszerű és gyors beavatkozásának köszönhetően időben sikerült megfékezni a lángokat, ezzel megakadályozva a tűz terjedését, biztosítva az erőmű zavartalan működését. A tűzvizsgálat megkezdődött.

Az esetről a Világgazdaság is beszámolt: a katasztrófavédelem arról tájékoztatott, hogy az egységek nyolc vízsugárral határolták körül a tüzet. A Heol.hu akkor azt írta, a kár jelentős.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.