BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új munkakörben tűnik fel Pumped Gabo

A 10 millió Fa Alapítvány amellett, hogy több tízezer fát szeretne elültetni, különböző vállalati együttműködések kialakítását tervezi.

A 10 millió Fa közössége három és fél év alatt közel 200 ezer fát és több mint 40 ezer cserjét ültetett el Magyarországon. Célja 2023-ra, hogy az adó 1 százalékából és más adományokból befolyó hozzájárulások segítségével még közelebb kerüljenek ahhoz, hogy a programjukba bevonjanak legalább tízmillió embert, akik legalább egy fát elültetnek életük során. Az alapítvány ezenfelül minél több vállaltnak kíván segítséget nyújtani ESG-céljaik elérésében.

Fotó: 10 millió Fa Alapítvány

A 2019 nyarán alakult országos közösség helyi csoport mára Magyarország több vármegyéjében, nagyobb városokban és kisebb falvakban egyaránt megtalálható. „Hisszük, hogy el kell ültetnünk fejenként legalább egy fát, hiszen így nem csak tétlen szemlélői leszünk a klímaváltozásnak. Eszerint dolgoztunk 2022-ben is, amikor összesen ötvenhétezer fát és cserjét ültettünk el” – mondja Bojár Iván András, az alapítvány alapítója. Hozzátette, az a cél, hogy 2023-ban túlszárnyalják az eddigi ültetések számát.

Az alapítvány amellett, hogy több tízezer fát szeretne elültetni, különböző vállalati együttműködések kialakítását tervezi.

Hazánkban is egyre több vállalat tűz ki ESG-, azaz szociális és környezeti célokat. Ezek megvalósításában tudunk segítséget nyújtani, hiszen a faültetésen túl tevékenységünk kiterjed az emberi, szociális dimenzióra is. A Miyawaki-minierdő-telepítéseink jó példák erre, hiszen a városban élőknek a nyári melegben friss levegőt biztosítunk, míg nehéz helyzetben lévő embereknek munkát tudunk adni

– hívta fel a figyelmet Bojár Iván András.

Az idei kampányaikban a tervek szerint olyan ismert közéleti személyiségek fognak feltűnni, mint Pokorny Lia, a 10 millió Fa Alapítvány nagykövete, vagy Pumped Gabo, aki egy-egy ültetési akcióban lemezlovasként fogja szórakoztatni a természetbarátokat.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.