BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Key Speakers at the Bloomberg New Economy Forum

Teljesen felforgatja a mesterséges intelligencia a médiát és a szórakoztatóipart

A globális üzleti vezetők Szingapúrban arról elmélkedtek, hogy a feltörekvő technológiák hogyan változtatják meg az emberek életét és munkáját egy egyre megosztottabb világban.

A generatív mesterséges intelligencia (MI) a gépi tanulás új fejezte, ami egy ismételt ébresztő az amerikai vállalatoknak, hogy a hatékonyság és a termelékenység növelésére összpontosítsanak – jelentette ki a világ egyik legnagyobb hedge fundjának számító Citadel alapítója, Ken Griffin Szingapúrban, a Bloomberg New Economy Fórumon.

Han Zheng, China's vice president, during the Bloomberg New Economy Forum in Singapore, on Wednesday, Nov. 8, 2023. The New Economy Forum is being organized by Bloomberg Media Group, a division of Bloomberg LP, the parent company of Bloomberg News. Photographer: Lionel Ng/Bloomberg via Getty Images
A mesterséges intelligencia az üzleti vezetőket is érdekli.
Fotó: Getty Images

Griffin egyben felszólította a nyugati országokat, hogy a világ szén-dioxid-mentesítésének egyik módjaként fokozzák az atomenergiába történő befektetéseket. Szerinte Kína azon kevés országok egyike, amelyek ismét hatalmas beruházásokat eszközölnek a szektorba, pedig Európának és az Egyesült Államoknak is égető szüksége van az atomenergiára.

A Disney korábbi vezérigazgatója, Jeffrey Katzenberg arról beszélt, hogy az MI drasztikusan csökkenteni fogja a blockbuster animációs filmek készítésének költségeit és idejét. Katzenberg szerint nincs olyan iparág, amelyre nagyobb hatással lenne a technológia, mint a média és a szórakoztatás. Hozzátette: általában ötszáz művészre és évekre van szükség egy világszínvonalú animációs film elkészítéséhez, néhány év múlva azonban az elkészülési idő jelentősen zsugorodhat.

Mark Wiseman, az Alberta Investment Management elnöke szintén a mesterséges intelligencia jövőbeli előnyeiről beszélt, de figyelmeztetett, hogy a megvalósítás lassú lesz. Szerinte az MI olyan módon fogja megváltoztatni a világot, amelyet nem feltétlenül látunk előre, és hosszabb ideig fog tartani, amíg ez megvalósul.

Ami a politikai jövőt illeti, Hillary Clinton elmondta, hogy a 2024-es amerikai elnökválasztáson Joe Biden és Donald Trump visszavágójára számít, amelyen Biden fog győzedelmeskedni. Szerinte Izraelnek és a palesztinoknak is új vezetésre van szükségük ahhoz, hogy a jelenlegi gázai háború befejezése után esélyük legyen egy átfogó és korrekt békemegállapodásra.

Beszélt ön már MI-asszisztenssel? – jó eséllyel elégedett lesz

Szinte mindenki hamar felismeri, hogy nem egy emberrel társalog, hanem mesterségesintelligencia- (MI-) alapú digitális asszisztenssel – derül ki a K&H Kate&MI kutatásának eredményeiből. Az ilyen megoldásokat kipróbálók több mint fele elégedett: a legtöbbjüknek részben vagy teljesen sikerült megoldania a problémáját.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.