Összeszedte a legjobb húsvéti ételeket a Mindmegette, hogy még egyszerűbb legyen összeállítani az ünnepi menüsort, a receptek sokaságából – kalács, főtt sonka, saláták, tojásos ételek, édes és sós vendégváró sütemények, hidegtálak, báránysültek – válogathat az, aki még nem készült el a fogásokkal.
A portál azokat a recepteket szedte egy csokorba, amelyek előre elkészíthetők, illetve a legjobbnak bizonyultak a kínálatukból. Az ajánlataik közül az első a kaszinótojás franciasalátával, amelyet a burgonya, a répa és az alma megpucolásával, majd ezek és a csemegeuborka feldarabolásával kell kezdeni. A harminc receptből álló gyűjteményben található a „legfinomabb tojáskrém”, töltött tojás, majonézes krumplisaláta, töltött káposzta és fasírt is.
Aki a hagyományos ételek közül a bárány mellett döntene, rozmaringgal fűszerezve készítheti el azt a 180 fokra előmelegített sütőben az alábbiak szerint:
Azt javasolják, hogy 1 óra 50 percig süssük a húst, hogy rózsaszínű legyen, a részletek a teljes receptben olvashatók.
Azoknak is készült összeállítás a legjobb receptekből, akik már a sütemények elkészítésénél tartanak, összesen 150 desszert közül lehet válogatni. A citromrémes kockához például az alábbiakra van szükség: vaj, cukor, tojás, joghurt, tej, citromlé, kezeletlen citrom reszelt héja, só, finomliszt, sütőpor, tejszín, mascarpone, porcukor.
Ezen kívül például a csokoládés húsvéti torta is izgalmasan hangzik, de a klasszikus linzer is sokak kedvence.
A hagyományos élelmiszereket Nagy István agrárminiszter egy frissen közzétett videóüzenetben népszerűsíti. Az agrárminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes – nem csak húsvétkor – a piacokon körülnézni, hiszen a kézműves termékek sokaságából válogathatunk: kolbászok, füstölt húsok, házi tojás, zöldségek sokasága várja az érdeklődőket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.