Extra

A majmok robbanthatják be az idei blockbusterszezont

Az idei moziszezon eddig főleg a Dűne: Második rész miatt volt érdekes, most viszont A majmok bolygója legújabb része felkavarhatja az állóvizet. A majmok bolygója: A birodalom május 9-től tekinthető meg a magyar mozikban.

Nemsokára befut a mozikba A majmok bolygója: A birodalom, amely lezárhatja a 2011-ben kezdődött, Andy Serkis által újragondolt szériát, és többen úgy gondolják, hogy ez a film fogja beindítani az idei blockbusterszezont. Az eddigi előrejelzések szerint még mindig nem lehet első hétvégés átütő sikerre számítani, de elképzelhető egy nagyjából 50 millió dolláros bevétel az amerikai mozikban.

Kingdom of the Planet of the Apes, A majmok bolygója: A birodalom
A majmok robbanthatják be az idei blockbusterszezont / Fotó: 20th Century Fox

Az újragondolt sorozat első része, A majmok bolygója: Lázadás hazai fronton 54,8 millió dollárral nyitott, a következő, Forradalom alcímű rész 72 millió dollárral, majd az addigi lezáró epizód, a Háború, egy csúfos visszaeséssel, 56,2 millió dollárral. Az utolsó felvonást mind a nézők, mind a szakma erős kritikával illette, ezt tükrözi a visszaesett bevétel is – írja az IGN Hungary. 

A harmadik rész kritikai mélyrepülésének ellenére A birodalmat a szakma és a nézők egyaránt várják, ezért 

érdekes lesz látni, hogy vissza tudja-e termelni a 160 millió dolláros forgatási költséget.

A majmok bolygója: A birodalom számára jó hír, hogy ezen a hétvégén lényegében egyedüli új bemutatóként érkezik meg az amerikai piacra, szóval jó esélyei vannak, hogy újra hogy rácáfoljon az előzetes becslésekre, és újra jó hírnevet szerezzen a sorozatnak. Viszont nem sokáig marad egyedül A majmok bolygója, ugyanis a hó végén érkezik a Furiosa című film is, utána a nyáron az év talán egyik legjobban várt filmje, a Deadpool & Rozsomák is berobban a mozikba.

A majmok bolygója: A birodalom május 9-től tekinthető meg a magyar mozikban.

 

A majmok bolygója: A birodalom mozi Andy Serkis bevétel
Kapcsolódó cikkek