BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elképesztő ára van annak a bornak, amit Orbán Viktor adott a kínai elnöknek

Magyarországi látogatásán Hszi Csin-ping egy muzeális tokaji aszút és értékes tokaji borválogatást kapott ajándékba.

Orbán Viktor miniszterelnök a magyar–kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 75. évfordulójának alkalmából egy palack 1949-es évjáratú, muzeális tokaji aszúval, illetve egy hatpalackos egyedi tokaji borválogatással lepte meg a kínai elnököt, Hszi Csin-pinget – írta meg a Pénzcentrum.

Inside Erzsébet Pince (Elizabeth Cellar) winery, founded by one of the first female winemakers in Tokaj, Erzsébet (Elizabeth) Prácse.   Tokaj is a historical town in Borsod-Abaúj-Zemplén county, Northern Hungary. It is the centre of the Tokaj-Hegyalja wine
Hszi Csin-ping egy muzeális tokaji aszút és értékes tokaji borválogatást kapott ajándékba / Fotó: Nano Calvo (illusztráció)


A portál szerint 

a 1949-es tokaji aszút a Borkínálat oldalán 169 ezer forintért árulták, amíg kapható volt. A Vintage Wine & Porton 295 fontért (133 ezer forintért) lehet megvásárolni. 

Muzeális bornak nevezhető az a minőségi vagy különleges minőségű bor, amely legalább ötévi érlelés után a termőhelyre, a szőlőfajtára, a készítési módra, a hordóban és palackban érlelésre jellemző, különleges illat-, íz- és zamatanyagokat tartalmaz, évjárata és jellege miatt megkülönböztetésre érdemes.

Hszi Csin-ping kínai elnök repülőgépe távozott a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről. A kínai államfő öt év után látogatott Európába: a politikus múlt hét vasárnap kezdte meg európai körútját, hétfőn Párizsban Franciaország és az Európai Unió vezetőivel tárgyalt, utána Szerbiába látogatott, majd Magyarországra utazott. Orbán Viktor és Hszi Csin-ping közösen tartottak sajtótájékoztatót csütörtök este: Kína és Magyarország összesen tizennyolc megállapodást írt alá, amelyek között az egyik legfontosabb egy új vasútvonal, a korábban V0-ként említett vonal megépítése.

Bejelentették egy új határátkelő építését Szerbia és Magyarország között, amivel a röszkei határátkelőnél gyakori torlódásokat is szeretnék megszüntetni. Szerződést írtak alá a felek az elektromos autók töltőhálózatának fejlesztéséről, valamint egy Kínával való nukleárisenergia-megállapodást is létrejött. A megállapodásokkal tovább bővülhet a Kína és Magyarország közötti kereskedelem. 

Nagy csomagot és szép reményeket hagyott Magyarországon a kínai elnök, Hszi Csin-ping

Kína és Magyarország összesen tizennyolc megállapodást írt alá, a kínai államfő egyben meghívta a magyar köztársasági elnököt Pekingbe, amit Sulyok Tamás elfogadott.

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.