BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Óriási tűz ütött ki a magyarok egyik kedvenc nyaralóhelyén – videó

Huszonkét hajó semmisült meg az Isztriai-félszigeten, Medulin üdülőváros kikötőjében egy kora reggel keletkezett tűzben.

Körülbelül 22 hajó égett le egy nagy tűzben, amely az isztriai Medulin kikötőjében ütött ki keddről szerdára virradó éjszaka – írja a Horvát Rádió

Forrás:  Goran Sebelic/Cropix/Cropix

„A legfontosabb, hogy egyelőre nem érkezett hír arról, hogy valaki megsérült volna. A tüzet megfékezték, amint a helyzet normalizálódik és a biztonsági feltételek teljesülnek, a rendőrök és a tűzvédelmi felügyelők megkezdik a vizsgálatot” – mondta az Isztriai Rendőrkapitányság szóvivője. 

Több hajó elsüllyedt, néhány ember a tengerbe ugrott, feltételezhető, hogy a későbbiekben a kárt ért hajók száma még magasabb lesz.

Forrás: Goran Sebelic/Cropix/Cropix

A Horvát Köztársaság Polgári Védelmi Igazgatósága a Facebookon közölte, hogy a kapott információk szerint a tűz füstje a tenger irányába terjed, és a környező épületekre tűzveszély nem áll fenn. A helyszínen van egy rendőrségi szakértői csoport, amely a pulai kikötői hatósággal együttműködve térfigyelő kamerák felvételeit és leégett hajók maradványait vizsgálja. „A helyszínre érve körülbelül 20 hajó lángolt. A tűzben megégett hajókat leválasztották a kikötőről, majd a hatóság hajói segítségével eloltották” – mondta Pula városának parancsnoka. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.